Grymma led strålkastare till fotografering

Posted on Posted in Annat

Ni som tidigare läst mina inlägg vet att jag älskar allt som har med fotografier och fotografering att göra. Att bege mig ut med kameran är ett sätt att skapa minnen, men också för att förmedla en känsla eller beröra människor runt omkring mig.

Något jag tydligt märkt av är att ljuset gör allt. Att ha ett bra ljus när man fotograferar är A och O för att bilden ska bli tydlig, få rätt stämning, men också se professionell och snygg ut. På en riktigt bra hemsida kallad ljustema.se hittade jag helt fantastiska led strålkastare att använda mig av. Led strålkastare finns i olika storlekar och jag tyckte själv att de var mycket enkla att bära med sig. Inte överdrivet tunga eller klumpiga, som många andra led strålkastare lätt kan vara.

Det är omöjligt för mig att avgöra om denna typ av lampor passar alla, eller vid alla tillfällen. När jag använder mig av lamporna har jag fått mycket varierande resultat. Inte varierande på ett dåligt sätt, utan mer att resultaten alltid har varit spännande att kika på och jag blir lika överraskad varje gång.

Jag har haft mycket nytta av mina lampor och kan rekommendera dessa starkt till alla som håller på med fotografier, däremot har jag inte alltid med lamporna vid varje tillfälle. När solen är som starkast, oavsett om det är vinter, vår eller sommar, finns det mycket vackert och starkt ljus att använda sig av. I dessa situationer har led strålkastarna inte varit till någon nytta och har snällt fått stanna hemma.

När jag har fotograferat inomhus är då jag haft mest nytta av lamporna och bilderna har blivit oslagbara. Ljuset har varit till mycket bra hjälp och idag kan jag inte tro att jag tidigare har kunnat klara mig utan dessa.

Nå ja, över till annat. Under helgen är det dags för ytterligare ett barnkalas hos en väninna. Jag tar för givet att det är jag som kommer att stå för fotograferingen, vilket egentligen inte gör något alls. Jag älskar att kunna bidra med vackra och trevliga fotografier. Visst finns det andra motiv som jag föredrar när det kommer till fotografering. Varma och mjuka bilder, eller bilder med mycket känslor är något jag föredrar, men vad gör man inte för sina vänner. Hur kladdiga barnen än är, med tårta upp till öronen, är bilderna fortfarande mer behagliga att titta på om skärpan är perfekt och ljussättningen klanderfri. Åtminstone om du frågar mig…