Olika sätt att föreviga dina minnen i bilder

Posted on Posted in Porträtt

Att leva med ett liv fullt av bilder är något som det syns att flera människor inser är ett fantastiskt intresse. Här finns dina minnen kvar och kan för evigt förvaras på många olika trygga sätt. Det är just de olika sätten att hantera bilder som är det intressanta idag. Vilket val blir egentligen bäst, och mest kostnadseffektivt. Detta tas upp i detta blogginlägg, samtidigt som det också ses på vilket val som innehåller den största behållningen och underhållningsvärdet.

De olika sätten att spara dina bilder för att alltid kunna se dem:

  • Framkalla dina bilder och förvara dem i fotoalbum
  • Spara dina bilder i mobilen eller datorn
  • Spara bilder på CD och DVD
  • Ladda upp dina bilder i molnbanken
  • Skapa en hemsida med bilder i ett digitalt fotoalbum

Framkalla dina bilder och sätt in dem i fysiska album

Det gamla och traditionella sättet att spara sina bilder och minnen har alltid varit att framkalla dem i pappersversioner, för att sedan spara dem i olika album. Idag finns det många olika typer av album att välja på. Här kan du fortfarande använda pappersalbum med fotohörn, eller så kan du köpa mera moderna med separata plastfickor för varje foto. Kanske är detta sättet som gör det hela mest levande och roande att se tillsammans med vänner. Det blir liksom något att ta på. Nackdelen här är att de kan blekna, komma bort och förstöras med tiden. I jämförelse med olika alternativ, är det också et mest kostsamma sättet att spara sina minnen.

Spara bilderna i din mobil eller dator

det är många som sparar sina bilder och minnen direkt i sin mobil eller laddar över dem till sin dator. Idag har alla en dator och detta blir då förmodligen både det enklaste sättet, snabbaste sättet och det mest kostnadseffektiva. Det kostar dig egentligen inte en enda krona. Vad du ska tänka på är att dina bilder inte är speciellt säkra i din dator eller mobil. De kan gå sönder, och om du inte har dina minnen på backup någonstans, kan du riskera att förlora alla.

Spara dina bilder på CD och DVD

Något som fotoaffärerna idag erbjuder är att tjänsten att automatiskt spara dina bilder på DVD och CD istället för att framkalla dem i pappersformat. Här brukar du idag själv kunna göra detta i automater i många fysiska fotobutiker. Vill du fixa det på annat sätt så går detta även bra att beställa online. Här kommer du alltid att kunna förvara dina bilder relativt säkert, men även CD och DVD-skivor kan skrapas och bli oläsbara. Även om detta sätt är roligt att titta på och även kan inkludera videos, så är det fortfarande ett ganska kostsamt alternativ.

Ladda upp dina bilder i molnbanken

Något av det säkraste du kan göra idag är att spara dina bilder i molnet. Här finns det massor av bra alternativ som är helt gratis. Faktum är att du ofta har en gratis lösning för detta i din mobil. I det fall du utnyttjar det, kan att spara bilderna i din mobil också bli ett mycket säkert alternativ som också är mycket kostnadseffektivt. Det bästa och säkraste resultatet får du dock när du väljer att köpa in dig i ett moln, då du alltid är säker på att regelbunden backup utförs varje dag.

Skapa en hemsida med bilder i ett digitalt fotoalbum

Det mest innovativa och det som kommer att kräva mest arbete är att skapa din egen hemsida på nätet. Här kan det vara en blogg där du skriver om ditt liv varje dag, som du också kopplar ett digitalt fotoalbum till. Kostnaden för detta är enbart ett domännamn samt ett säkert webbhotell som gör daglig backup. Här har du sedan möjlighet att tilldela behörigheter till vänner och familj att se delar av, eller hela, ditt fotoalbum. Detta är förmodligen det bästa och roligaste sättet att spara minnen och dela med sig av sitt liv. I vilket fall enligt det moderna samhällets tankesätt.

Saker i livet du inte får glömma att spara på bild

Det finns olika tillfällen i livet som bara måste sparas. Detta kan gälla dig själv eller andra människor omkring dig. Det är trots allt minnena av alla upplevelser och saker i livet som räknas. Nedan ser du något som alla borde tänka på.

  • Glöm inte din studentskylt. Här kan minnet av denna blekna under din resa genom livet. I det fallet kan du även skapa en förstoring av denna. Kanske passar den inte som bild i ett album, eller blir något du laddar upp i molnbanken. Istället kan det bli en unik talva på väggen.
  • Ditt barn föds. Här är något du verkligen inte vill missa. Se också till att göra som dina egna föräldrar. Ta många bilder av hela uppväxten, så att även de har något roligt att titta på när de blivit vuxna. Det bästa valet är naturligt vis att spara den i levande pappersbilder, men att även ladda upp dem i molnbanken, så de förevigas.
  • Fester och bröllop kan vara mycket roliga och det kan hända massor av olika saker. Kanske kan du bli den som fångar den mest uppskattade bilden som alla vill se för all framtid. Är detta sedan ditt eget bröllop så blir det naturligtvis en succé för dina personliga minnen.